matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność ciągu
Met:
Zbadać monotoniczność d
1
= d > 0 d
n+1
= ln(1+d
n
) Zrobiłem tak, ale nie wiem czy ide w dobrą stronę
d
n+1
ln(1+d
n
)
ln(1+d
n
)
=
=
d
n
d
n
ln e
d
n
23 paź 20:33