Złożenia
gyongyhaju: Witam, Czy możliwe jest złożenie funkcji f1=tgx, f2=√x, f3=x2+x+2, f1of2of3 oraz f2of1of3?
23 paź 19:49
5-latek: Najpierw sobie odpowiedz na pytanie kiedy mozliwe jest zlozenie funkcji ?
23 paź 19:57
gyongyhaju: Kiedy zbiór wartości funkcji wewnętrznej zawiera się w dziedzinie funkcji zewnętrznej. Taką
znalazłem informację, ale w tym wypadku wychodzi mi że dwa złożenia są niemożliwe. I wydaję mi
się to podejrzane i nie wiem czy dobrze to robię.
23 paź 20:01
Gyonghaju: Tak?
23 paź 21:15
zef: Kiedy po złożeniu do jednej funkcji dla danego argumentu należącego do R nie występują 2 różne
wartości
23 paź 21:17