Ciągi
mikolaj: Ile wyrazów ciągu określonego wzorem an = a+26/n+2, gdzie n należy do N+, to liczby
naturalne?
23 paź 19:47
23 paź 19:49
5-latek: | | n+26 | | 1(n+2)+24 | | 24 | |
an= |
| = |
| = 1+ |
| |
| | n+2 | | n+2 | | n+2 | |
| | 24 | |
Teraz analizuj ten ulamek |
| |
| | n+2 | |
to a potraktowalem jako pomylke przy pisaniu
23 paź 19:52
5-latek: Przepraszam ale juz nie zauwazam zapisow
23 paź 19:53
5-latek: masz racje
Adamm
Zrobilem nie ten ciąg
taki ciag nalezy analizowac
23 paź 20:00
Adamm: | | 26 | |
an=a+ |
| +2, taki ciąg  |
| | n | |
23 paź 20:01