matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
znajomy01:
Lim
n→
∞
(
n
√
2*3
2n
+ 3*5
n+2
) = ...?
23 paź 17:49
Adamm:
n
√
9
n
≤
n
√
2*9
n
+75*5
n
≤
√
77*9
n
lim
n
√
9
n
= lim
√
77*9
n
= 9 na mocy tw. o 3 ciągach lim
n
√
2*3
2n
+3*5
n+2
= 9
23 paź 17:54