funkcja wykładnicza
eska: Pomoże ktoś

nie rozumiem jak to narysować

(nie było mnie niestety na lekcji)
Narysuj wykres funkcji;
f(x)=|−2
x+3|
23 paź 17:47
Eta:
y=2x
y=−2x
y= −2x+3
y=|−2x+3|
23 paź 17:52
piotr: na rysunku zamiast 4 powinno być 3, asymptota pozioma lewostronna y=3
23 paź 18:01
eska: hmm, nie rozumiem tego zielonego i czerwonego jak to zrobić ?
23 paź 18:05
Eta:
Dokładnie tak piotr 3
23 paź 18:05
Eta:
zielony powstaje z niebieskiego przez przesunięcie o 3 jednostki w górę
czerwony powstaje z zielonego przez odbicie tej części zielonego
spod osi OX nad oś OX ( ząś część zielonego ,która jest nad osią OX zostaje)
23 paź 18:08
eska: Już rozumiem.
Dziękuje bardzo
23 paź 18:13
Eta:
Na zdrowie ...
23 paź 18:15
eska: jeszcze jakbyś mogła mi pomóc z jednym przykładem ;
f(x)=|(12)x−2|
23 paź 18:18
Eta:
| | 1 | |
1/ narysuj wykres y=( |
| )x |
| | 2 | |
powstaje z 1/ przez przesunięcie w dół o 2 jednostki
powstaje z 2/ ( odbijając tę część spod osi OX nad oś OX
podobnie jak w poprzednim przykładzie
23 paź 18:22
eska: dziękuje
23 paź 18:25
5-latek: Tylko nie dawaj
Eta 
drugie

Bo nie bedzie biedne wiedzialo ktore robaczywe
23 paź 18:26