Elek.Magnetyzm
asad: Pomagacie tu rozwiązywać również zadania z elektromagnetyzmu?
23 paź 17:45
Eta:
Tylko z plastyki
23 paź 17:46
asad: Nie bardzo rozumiem teraz
23 paź 18:01
Eta:
23 paź 18:04
piotr: zapodaj
23 paź 18:05
asad: | | r | |
Walec został naładowany gęstością objętościową ρv = |
| ρ |
| | R | |
Robiłem tak:
| | ρ | | R3πH | |
Q=∫v ρvdv=∫0H ∫02π∫0R |
| ρρ dρdαdz=....= |
| |
| | R | | 2 | |
23 paź 18:12
piotr: pod całką powinno być:
po scałkowaniu
| | r3 | | 2πHR2 | |
2πH |
| ρ |0R = |
| ρ |
| | 3R | | 3 | |
23 paź 18:27
asad: Czemu? Możesz mi to jakoś rozpisać?
23 paź 18:31
asad: | | r | |
Jakieś wyjaśnienie? Nie rozumiem skąd się wzięło |
| rρ  |
| | R | |
23 paź 18:51
asad: Ktoś coś?
23 paź 19:18
asad: To jak? Nikt nie pomoże?
23 paź 20:39