matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
123141:
Oblicz
1+2+3+...+n
lim
√
9n
4
+1
możecie sprawdzić czy mi dobrze wyszło końcowe wyniki:
1
=
= 0
∞
23 paź 17:31
Mariusz:
n(n+1)
licznik to
2
mianownik to 3n
2
√
1+1/(9n
4
)
Skróć licznik z mianownikiem
23 paź 17:34
piotr:
=1/6
23 paź 18:18