pomocy
kajka: w trójkącie prostokątnym sinus jednego z kątów ostrych jest równy 5/13
i przeciwprostokatna ma długość 26.oblicz pole tego trójkąta
jak to rozwązać w odp mam żeby
a)obliczyć długosć 2 przyprostokątnych 10 i 24
B)obliczenie pola trójkąta
23 paź 17:15
Eta:
a=
√262−b2=.......
23 paź 17:25
piotr: prayprostokątne:
26*(5/13) = 10
√262−102 = 24
Pole = 10*24/2 = 120
23 paź 17:26
Eta:
"prayprostokątne" ? co to za stwór ?
23 paź 17:27
piotr: to modlące się prostokątne
23 paź 17:29
Eta:
23 paź 17:31