matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
kajka:
Proszę o rozwiązanie Odcinki AB i CD są równoległe i IABI=5,IACI=2 ICDI=7 długość odcinka AE jest równa
23 paź 16:51
Adamm:
|AE|=a
5
a
k=
=
7
a+2
5
10
a+
=a
7
7
a=5
23 paź 16:54
kajka:
dziękuję bardzo
23 paź 16:56