rozwiąż
kajka: proszę o rozwiązanie tych 4 krótkich zadań
1)objętość walca jest równa 2π6 a jego wysokość jest równa 2π Promień tego walca ma długość
2)Z cyfr 0,2,7 liczb 5cyf można otrzymać ma wyjść B)162 ?
3)Jeżeli w ciągu geomerycznym (an) a2=−8,a3=16 to odp a4=−32
4)W rójkącie prostokątnym przyprostokątne mają długości 3 i 6.Sinus większego kąta ostrego jest
równy?
23 paź 16:29
Eta:
A Ty idziesz na dyskotekę?
23 paź 16:38
Adamm:

1) V=P
p*L=πr
2*2π=2π
6
r
2=π
4
r=π
2
2) 2*3*3*3*3=162
3) a
2=−8, a
3=16
q=−2, a
4=−32
23 paź 16:39
kajka: dziękuję
23 paź 16:41
Eta:

1/ V=πr
2*H ⇒ 2π
2*r
2=2π
6 ⇒ r
2=π
4 ⇒ r=π
2
2/ 2*3*3*3*3=...... takich liczb
| | a3 | | 16 | |
3/ q= |
| |
| = −2 to a4=a3*q=..... |
| | a2 | | −8 | |
4/ c=
√62+32= ....= 3
√5
23 paź 16:42
23 paź 16:43
5-latek: nr 2) 2*3*3*3*3= ....
23 paź 16:45