matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
kajka:
zadanie 1 Jeżeli alfa jest kątem ostrym trapezu prostokątnego ABCD przedstawionego na rysunku to ma wyjść tgalfa=6 czy mógłby mik ktoś pokazać skąd ten wynik
23 paź 16:23
Adamm:
6
tgα=
=6
1
23 paź 16:26
kajka:
dziękuję
23 paź 16:29