trygonometria
Fruu: Rozwiaz rownanie: sin2x−sinx=0.
sin2x−sinx=0
2sinxcosx−sinx=0
sinx(2cosx−1)=0
sinx=0 oraz 2cosx−1=0
2cosx=1
cosx=12
Dobrze jest to rozwiazywane?
10 sty 11:49
sssss: Tak.
10 sty 12:00
Godzio: jeszcze trzeba rozwiazanie napisac

x= .... v x= .... v x=.... v x=....
a nie lepiej odrazu ?
sin2x = sinx
2x=x+2kπ v 2x= π−x +2kπ
x=2kπ v 3x = π +2kπ
10 sty 12:38
Fruu: W sumie tez dobrze =)) dzieki
10 sty 12:50
trolololo: dupa
13 kwi 20:10
trolololo: hahaha
13 kwi 20:15
Misstrz: WINDOWS 8 TO GÓWNO!
13 kwi 20:16
trolololo: chyba ty
13 kwi 20:17
Misstrz: hejty lecą...
13 kwi 20:17
trolololo: jaki misstrz leszczyku
13 kwi 20:18
Misstrz: Klej wary pomyjo!
13 kwi 20:19