2 niewiadome pod wartoscia bezwzgledna
OVDC: Rozwiąż: |2x−3+y|+|x−2y+5| z niewiadomymi x i y
|x+3y−2|+|2x−1+y|
Pierwszy raz widzę żeby pod wartością były 2 niewiadoma proszę o pomoc.
23 paź 15:26
Adamm: napisz poprawne polecenie
23 paź 15:28
5-latek: ja takze pierwszy raz wiec nie pomoge
23 paź 15:29
OVDC: Rozwiaz równanie |2x−3+y|+|x−2y+5|=0 z niewiadomymi x i y
|x+3y−2|+|2x−1+y|≤0
23 paź 15:33
5-latek: |2x−3+y|=0 i |x−2y+5| =0
Takie przyklady mieliscie pokazne jak rozwiazywac na lekcji .
I proszse nie mowic ze nie bo nie uwierze w to .
23 paź 15:37
Adamm: jeśli 1 zdanie ma być prawdziwe to oba wyrażenia pod wartością bez. muszą być równe 0
co do 2. suma liczb nieujemnych nie może być równa 0, zostaje przypadek gdy obie
liczby pod wartościami są równe 0
23 paź 15:37
Hilbert: |2x−3+y|+|x−2y+5|=0 ⇔ 2x−3+y=0 ∧ x−2y+5=0 reszta jest już trywialna
23 paź 15:38
OVDC: X=1/5 Y=3/5
X=1/4. Y=1/2
?
23 paź 15:55