matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Na rysunku przedstawiono trójkąt...
Domin:
http://screenshot.sh/ouDzDU5dGf11Q
Powie ktoś jak zrobić? Wychodzi mi A a w odpowiedziach jest D :<
23 paź 15:01
Ajtek:
Masz zapewne błąd w obliczeniach.
23 paź 15:06
Adamm:
|BC|
=sinα
|BA|
|BA|=12 |AC|=
√
12
2
−9
2
=
√
63
=3
√
7
23 paź 15:09
Adamm:
a tak na logikę, bok |AC| nie może być większy od boku |AB|
23 paź 15:09