zadanie
kajka: Przez punkt A=(1,−6) poprowadzono prostą m prostopadłą do prostej l o równaniu
| | 3 | | 1 | |
4x+3y+14=0.Prosta k ma równanie y= |
| x− |
| |
| | 4 | | 2 | |
a)oblicz współrzędne pozostałych wierzchołków czworokąta ABCD którego boki zawierają się w
prostych k,l,m oraz osi x
b)uzasadnij że czworokąt ABCD jest trapezem prostokątnym
Proszę o rozwiązanie tego zadania bo nie rozumiem
23 paź 14:20
5-latek: Napisz rownianie prostej m
Os OX ma rownaie y=0
23 paź 14:25
brrr..:
23 paź 14:30
23 paź 14:32
kajka: jak mam obliczyć współrzędne wierzchołków B C D ?
23 paź 14:33
Adamm: przecięcia prostych
23 paź 14:35