matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tekstowe
lala:
Oblicz długość krawędzi sześcianu którego pole wynosi 486cm 2
10 sty 11:23
M:
1 maj 06:13
Jolanta:
Jeżeli to pole całkowite równe jest 486cm
2
P
c
=6*a
2
486=6a
2
/:6 81=a
2
/
√
a=9
1 maj 10:07