matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logaryyytmy
destroyer :
Czy poniższa nierownosc jest prawdziwa: a)log
3
5 > 2log
3
√
5
b)ln(e
2
) > 3 c) log
3
2 > log
2
3
23 paź 13:31
Jerzy:
) log
3
5 = 2log
3
5 b) lne
2
= 2lne = 2
1
c) log
3
2 =
log
2
3
wnioski.....
23 paź 13:35