matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
tomala:
a)log
3
√
3
/9 b)2 do potegi log
2
7 c)(1/9) do potegi log
3
5
23 paź 13:28
Adamm:
√
3
a) log
3
=log
3
3
−3/2
=−3/2
9
b) 2
log
2
7
=7
1
c) (1/9)
log
3
5
=3
−2log
3
5
=5
−2
=
25
23 paź 13:31