a
poi: Niepewność złożona pomocy.
Niepewność zlozona
http://ifotos.pl/z/arqwasp/
Niestety w średniej nie miałem pochodnych i teraz dopiero zaczynam się ich uczyć. Proszę o
pomoc.
23 paź 13:13
Adamm: | | δf | |
jak masz to |
| to to są pochodne cząstkowe, liczy się je tak samo, wszystkie zmienne |
| | δxj | |
po których nie liczysz traktujesz jako stałą
np. f(x, y)=2x+y
etc.
można pochodne cząstkowe również zapisać np. f
x=2, f
y=1
23 paź 13:24
P: Bardzo dziękuję za odpowiedz, a chciałbym zapytać w konkretnym przypadku u mnie np h1=5, a
h2=7, to
jak z tą pochodną będzie?
23 paź 13:34
Adamm: nie wiem, może ktoś inny ci pomoże
23 paź 13:39
P: Pomoże ktoś?
23 paź 18:21