Wyznacz dziedzinę funkcji
xoxoxo: Wyznacz dziedzinę funkcji
f(x)=1/ 64x−8x−2
Mogę wyciągnąć 8x przed nawias ?
[8x(2−1)−2]
8x−2 ?
Proszę o pomoc
23 paź 12:46
brrr..:
serio pytają o dziedzinę?
23 paź 12:48
Adamm: nie, nie możesz, napisz to normalnie
23 paź 12:49
Natalia: | | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| −8x−2= |
| −8x−2 |
| | 64x | | 82x | |
23 paź 12:49
brrr..:
a to wyciąganie przed nawias to nowe odkrycie
23 paź 12:49
Omikron: 64x≠0
x∊R
23 paź 12:50
Adamm: podstaw t=8x>0 i rozwiąż
82x−8x−2=0
23 paź 12:55