PW:

Przebieg funkcji h(x) po lewej stronie równości rysuje się łatwo, gdy zdamy sobie sprawę, że
suma funkcji kawałkami liniowych jest funkcją kawałkami liniową i ciągłą. Liczymy więc:
h(−1) = 0, h(0) = 3, h(1) = 2 (na krańcach przedziałów, gdzie zmieniają się definicje
poszczególnych składników) i dodatkowo np. h(−2) = 1, h(2) = 3. Na podstawie tych 5 punktów
wykresu dostajemy powyższy wykres.
Dalej rysujemy wykres funkcji g(x) = m (pozioma kreska, której u mnie nie ma, można narysować
kilka, np. dla m = −1, m = 1, m =2, m = 3).
Liczbę punktów, dla których h(x) = g(x) odczytujemy z rysunku, są to wartości żądanej funkcji f
f(m) = 0 dla m < 0
f(m) = 1 dla m = 0
f(m) = 2 dla m∊(0,2) i dla m > 3
f(m) = 3 dla m= 2 i dla m = 3
f(m) = 4 dla m∊(2,3).
Rysujemy wykres funkcji f(m), który jest odpowiedzią.