matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
znajomy01:
Lim
n→
∞
(
n
√
3
n
* 3 * 2
n
* n
4
) = ... ?
23 paź 00:49
znajomy01:
czy to będzie 6?
23 paź 00:55
Janek191:
a
n
=
n
√
3
n
*3 *2
n
*n
4
= 3*
n
√
3
*2 *(
n
√
n
)
4
więc lim a
n
= 3*1*2*1
4
= 6 n→
∞
23 paź 08:57