matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
duc:
Rozwiąż równanie: (0,4)
(
3
−
x
)
* (2,5)
x
= 0,16 Doszedłem do czegoś takiego, ale nie wiem co dalej
(
10
4
)
(
x
+
3
)
* (
5
2
)
x
= (
4
10
)
2
22 paź 20:03
Janek191:
Źle
22 paź 20:06
Janek191:
2
0,4 =
5
( 2,5)
x − 3
*(2,5)
x
= 0,16
16
4
2
(2,5)
2 x − 3
=
=
= (
)
2
= 2,5
−2
100
25
5
2 x − 3 = − 2 2 x = 1 x = 0,5 =====
22 paź 20:10