gęstość funkcji, mediana
wio: Bardzo proszę o pomoc
Cecha X ma gęstość f(x), −
∞< x <
∞ podaną wzorem
| | ⎧ | x3−2x gdy x ∊ [−1,0] | |
| F(x) = | ⎨ | Ctg2x x ∊ [0, π/8] |
|
| | ⎩ | 0 w przeciwnym wypadku | |
Oblicz wartość stałej C i medianę
22 paź 19:23
Leszek: f(x) , gestosc prawdopodobienstwa
F(x) ,dystrybuanta prawdopodobienstwa ,wiec sa to rozne pojecia ,co jest co u Ciebie ?
22 paź 19:27
golf:
Dla tego debila mam takie zadanie: 0 − 3 = ?
22 paź 19:29
maciu: 0−3=−3
22 paź 19:30
wio: Chodziło o f (x).
22 paź 19:50
wio: Obliczyłem, że C = 1/log(2). Czy to dobry wynik? Jeśli tak to jak obliczyć medianę?
22 paź 20:07
wio: Mógłby ktoś pomóc? Proszę
22 paź 20:43