prosze o pomoc
Pawcio: drugi wyraz malejacego ciagu geometrycznego (an) jesr rowny 36 a czwarty wyraz rowny jest 16.
wyznacz wzor na wyraz ogolny ciagu.
10 sty 10:32
Pawcio:
10 sty 14:19
Bogdan:
Rozwiąż układ równań:
a1q = 36
a1q3 = 16
mając a1 oraz q wyznacz wzór ogólny ciągu an = a1qn−1
10 sty 14:24
Pawcio: spoksik spróbuje
10 sty 14:35
Pawcio: nie umiem

jakis kosmos mi wychodzi
10 sty 14:47
10 sty 14:57
Pawcio: a a
1=54
10 sty 14:58
paziówna: tak
10 sty 15:06
Pawcio: dzieki xD
czyli wzor ogolny to:
dobrze?
10 sty 15:11
Pawcio: prosze o sprawdzenie
10 sty 15:20
sssss: Dobrze, wystarczylo wstawic 2 za n , i sprawdzic czy wyjdzie 36.
10 sty 15:29