matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
asdfgh:
Rozwiąż układ równań
⎧
(x+y)(x+y+z)=72
⎨
(y+z)(x+y+z)=120
⎩
(z+x)(x+y+z)=96
22 paź 18:18
ICSP:
Dodaj stronami.
22 paź 18:20
asdfgh:
czy wyjdzie x+y+z=12
22 paź 18:27
jc:
lub x+y+z = −12
22 paź 18:31