Relacje
Studentka : KIilka pytań do relacji
| | x−2 | |
S={(x,y)∊R2: arcctg| |
| |=π/4} |
| | 2−y | |
1.Jeśli zbiór całej relacji to l.rzeczywiste, to powinnam się przejmować wyrażeniem y−2 w
mianowniku i jakoś go uwzględnić w zadaniu?
2.Jak udowodnić że ta relacja jest spójna bądź nie? Na ćwiczeniach robiliśmy tylko przykłady ≤,
≥ i nie wiem jak to określić prze znaku =
3.Jak udowodnić antysymetryczność/nie antysymetryczność? Też nie wiem jak to zrobić w przypadku
znaku = w zadaniu.
Błagam o pomoc