1 | x | |||
b) | −√3cos | <=2 | ||
2 | 2 |
x | ||
c)2sin2 | −1<0 | |
2 |
1 | ||
cosx=0 lub sinx= | itd ![]() | |
2 |
x | 3 | x | 3 | x | √3 | |||||||
−√3cos | ≤ | ⇒ cos | ≥ | ⇒ cos | ≥ | |||||||
2 | 2 | 2 | 2√3 | 2 | 2 |
pi | pi | pi | ||||
Wiec dokończając a) wychodzi x= | +kpi lub − | +kpi lub | + 2kpi | |||
2 | 2 | 6 |
5pi | ||
lub | + 2kpi | |
6 |
pi | pi | |||
b) wyszło mi od <− | +4kpi; | +4kpi> | ||
3 | 3 |
x | √3 | |||
a w b nie powinno byc cos | ≥− | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |