x−3y | ||
Dane są liczby x=2√2 −√3 , y= 4√3 +√2. Wyznacz liczbę z = | .Wynik przedstaw | |
y−x |
−197−31√6 | ||
Obliczam i wynik mi nie wychodzi. W odpowiedziach jest z= | a mi wychodzi | |
73 |
−197−18√6 | ||
z= | .Nie wiem dlaczego może gdzieś minus zgubiłam. Proszę o pomoc . | |
73 |
− √2 − 13 √3 | 5√3 + √2 | |||
z = | * | = | ||
− √2 + 5√3 | 5√3 + √2 |
− 5√6 −2 −65*3 −13√6 | − 197 − 18 √6 | |||
= | = | |||
25*3 − 2 | 73 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |