rownani logarytmiczne
logarytmysatrudne: Czesc. prosze o pomoc.
x2log56−13*6log5x+42≤0
22 paź 11:53
piotr: x2log56−13*xlog56+42≤0
Δ=169−168=1
xlog56 = 6 ∨ xlog56 = 7
22 paź 12:28
logarytmysatrudne: a czemu zamieniles miejscami 6 I x? jakie to prawo?
22 paź 12:30
piotr: to zasada ogólna
⇒ x ∊ <5; 5log67>
22 paź 12:49
logarytmysatrudne: Moglbyc napisac jaka zasada? nie znam jej
22 paź 12:51
piotr:
alogbc ⇒logb⇒ logbalogbc = logba*logbc
clogba ⇒logb⇒ logbclogba = logba*logbc
i wyciągnij wnioski
22 paź 13:12
logarytmysatrudne: XDDDDd gdybym umial wyciagac wnioski z matematyki nie prosilbym o pomoc na tym forum
22 paź 13:14
5-latek: To po co pchales sie na rozszerzenie albo na studia ?
jesli to byla twoja decyzja to zacznij sie uczyc a jesli Twoich rodzicow to niech ci zaplaca
za korepetycje .
22 paź 14:32
logarytmysatrudne: To moja srprawa na jakie studia chodzę. Szukam tutaj pomoc do czego chyba mam prawo.
22 paź 14:37
Wiktor: ''To moja srprawa na jakie studia chodzę. Szukam tutaj pomoc do czego chyba mam prawo.''
dokładnie ,ale temu typowi wszystko przeszkadza i każdego sie czepia,powinien zostac
zablokowany,ale na forach żadza układy
22 paź 14:41
5-latek: jasne ze twoja .
Tylko tak z kazdym problemem bedziesz latac na forum . ?
To nie liceum czy gimanzjum ze Pan /i podyktuje do zeszytu .
Poza tym Co to za odzywka gdym umial wyciagac wnioski z matematyki itd . Po co ?
Ja osobiscie by sie pod ziemie zapadl a nie jeszce dyskutowal .
22 paź 14:43
logarytmysatrudne: Samodzielnie zrobiłem z logarytmów 67 przykładów. Poprosiłem o pomoc bo z paroma przykładami po
prostu nie byłem w stanie sobie poradzić. Zapaś się pod ziemie? Słyszysz siebie? Mam się
wstydzić, że nie jestem matematycznie zdolny? Chore myślenie.
22 paź 14:46
Wiktor: koleżko,zmien sobie zjecie,kup konsole do gier ? ,a jak nie lubisz to posłuchaj dobrej muzyki?
moze jakis sport ? bo naprawde widze,ze męczysz się tutaj,nie mam racji ?
22 paź 14:46
logarytmysatrudne: Są ludzie, na tym forum, którzy jak proszę ich o wytłumacznie to to po prostu robią a nie piszą
"wyciągnij wnioski". Moja odpowiedź była oczywista. Jeśli ogarniałbym matme na tyle żeby znać
zależność X to bym tutaj nie prosił o pomoc.
22 paź 14:48
5-latek: WIdzisz
maciu mialem ci pomoc (bez kitu.
Szukalem nawet takich wiadomosci w mojej madrej ksiazce
Poza tym mialem prosic brata bo jutro ma sie spotkac z Panem doktorem z PWr .
No ale juz nie dostaniesz ode mnie pomocy . Powodzenia w obliczeniach .
22 paź 14:49
Wiktor: nie kłóć się z nim,nie warto a ty krzysiek weź sobie pod uwage to co napisałem w 14 46
naprawde nie chce dla ciebie źle
22 paź 14:49
logarytmysatrudne: ja po części mgoge zrozumieć 5−latka, bo rzeczywiście na studiach sa ludzie którzy nie umieja
rozwiazc nierownosci bezwgl. ale ja nie pytam się o 2−x=7 tylko o cos innego
22 paź 14:53
5-latek: Nie wiem dlaczego wszyscy zaraz mysla ze ja chce kogos obrazac
W zadnym wypadku .Prosze uwierzyc , ja szanuje wszystkich ludzi .Nawet najgorszsego żula .
Nawet macia chociaz mi tyle przykrosci sprawil
Zwracam ci tylko uwage ze jesli teraz nie potrafisz wyciagac wnioskow to co bedzie jak
przyjda trudniejsze rzeczy ?
Moze to skonczyc sie dla ciebie tragedia . Dlatego moze lepiej szybciej wyciagnij inne wnioski
(jesli oczywiscie jestes na studiach
22 paź 15:05
logarytmysatrudne: 5−latku− matme mam przez 2 semstry (w 2 tyle co nic) ja naprawde staram sie zrozumiec zawsze
sam, na tym formu jestesm od 3 dni, bo po prostu nie dawalem juz sobie rady
22 paź 15:15
logarytmysatrudne: swoja droga udalo mi sie zrozumiec co napisal Piotr wiec zakonczmy te dyskusje
22 paź 15:16
5-latek: Powodzenia
22 paź 15:17
piotr: Gratulacje!
22 paź 15:35