oś liczbowa
Mikołaj: Zaznacz na osi zbiory
A = <−6, −2) U <4, + ∞) oraz B = (−3, 7>
a)wyznacz zbiory A razy B oraz B − A
b) podaj największą liczbę całkowitą, która należy do zbioru A' (A prim), jeśli zbiór R jest
przestrzenią.
Co to znaczy, że zbiór jest przestrzenią?
21 paź 20:03
5-latek: Operujemy na liczbach wiec przestrzen to caly zbior liczb ℛ
A' to dopelnienie zbioru A
czyli A'= ℛ\A
21 paź 20:08
Janek191:
b)
A ' = ( −∞, −6) ∪ < − 2, 4)
Odp. 3
======
21 paź 20:46
Werka: ktoś może jaśniej? dlaczego akurat takie nawiasy przy <−2,4)?
21 paź 21:28
5-latek : Bo do zbioru A (−2) nie nalezy wiec musi nalezec do dopelnienia zbioru A"
Tak samo (4) nalezy do zbioru A wiec nie moze nalezec do dopelnienia zbiorA"
21 paź 21:42