uklad rownan
heart: dla jakich wartosci parametru m rozwiazaniem ukladu rownan
{ mx + 3y =3m
{ 4x + 6y = 2
jest para liczb nieujemnych
to mozna zrobic metoda wyznacznikowa?
ale co dalej?
21 paź 18:58
21 paź 19:04
heart: i z tego czesc wspolna?
21 paź 19:15
Ajtek:
Yhy

.
21 paź 19:19
21 paź 19:20
Ajtek:
Wybacz, ale nie liczyłem. Jeśli nie masz błędu w obliczeniach to jest okej

.
21 paź 19:23
Mila:

W=6m−12=6*(m−2)
6m−12≠0⇔
m≠2
W
x=18m−6=6*(3m−1)
W
y=−10m
| | 6*(3m−1) | | 3m−1 | |
x= |
| = |
| |
| | 6*(m−2) | | m−2 | |
| | Wy | | −10m | | −5m | |
y= |
| = |
| = |
| |
| | W | | 6*(m−2) | | 3*(m−2) | |
(3m−1)*(m−2)≥0 i −5m*(m−2)≥0
| | 1 | |
[m≤ |
| lub m≥2] i [m∊<0,2>]⇔ |
| | 3 | |
===========
21 paź 20:44
Ajtek:
Mila

.
21 paź 20:57
Metis: Ajtek
21 paź 21:02
21 paź 21:05
Metis: Jak tam Ci leci ?
21 paź 21:09
Ajtek:
A dobrze, dziękuję. Jutro wędzenie, dużo dobrego będzie

.
21 paź 21:10
Metis: co będziesz wędził
21 paź 21:13
Ajtek:
Kiełbasę, jedną szyneczkę i sery białe. Również robię eksperyment i spróbuję uwędzić ser żółty.
Zobaczę co wyjdzie

.
21 paź 21:16
Metis: Same pyszności
21 paź 21:18
Ajtek:
Owszem
21 paź 21:19