ggg
asi: Z urwiska skalnego o wysokości 100 m spada mały odłamek skalny. Jak długo zajmuje mu przebycie:
a) pierwszych 50 m, b) drugich 50 m
undefined
21 paź 17:49
Janek191:
S
1 = 0,5 g t
12
50 = 0,5 g t
12
g t
12 = 100
============
S
2 = v
0*t
2 + 0,5 g t
22
v
0 = g t
1
S
2 = 50
50 = g t
1 *t
2 + 0,5 g t
22 / *2
100 = 2 g t
1*t
2 + g t
22
Oblicz t
2
========
21 paź 18:38
Leszek: Lepiej jest obliczyc calkowity czas tc= √2h/g
pierwsza polowa wysokosci t1 =√h/g
druga polowa wysokosci t2= tc − t1
21 paź 21:22
5-latek: Jak kto lubi
21 paź 21:27