α | |OB| | |||
tg | = | }⇔ | ||
2 | |OE |
√3 | √3 | |||
tg60o= | ⇔√3= | ⇔ | ||
x | x |
x | |OC| | ||
= | ⇔ | ||
H | |SC| |
1 | √3 | ||
= | |||
H | |SC| |
x | 1 | |||
sinγ= | = | , γ− kąt ostry | ||
|OC| | √3 |
1 | √2 |
| √6 | ||||||||||
+cos2γ=1⇔cosγ= | ⇔tgγ= | = | |||||||||||
3 | √3 |
| 6 |
H | ||
tgγ= | ||
|OC| |
√6 | H | ||
= | ⇔ | ||
6 | √3 |
√2 | ||
H= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |