jak zrobic kolejne głupie zadanie
morgos: liczba cos 75stop jest
9 sty 23:48
paziówna: to chyba nie koniec zdania?
9 sty 23:51
morgos: sorki
A całkowita
b równa piewiastek z dwu przez dwa
C mniejsza od jednej drugiej
Dwieksza od pierwiastek trzy przez trzy
9 sty 23:54
Anna:
cos750 = cos(450 + 300) = ...
Użyj wzoru na cosinus sumy kątów i podstaw znane wartości funkcji.
9 sty 23:55
morgos: oki dzieki
9 sty 23:55
morgos: nie kumam tej trygonometri nie wiem co mam podstawic
9 sty 23:58
Anna: już piszę
10 sty 00:00
morgos: oki
dziekuje
10 sty 00:02
Anna:
cos(45
0 + 30
0) = cos45
0cos30
0 − sin45
0sin30
0 =
| | √2 | | √3 | | √2 | | 1 | | √6 − √2 | |
= |
| * |
| − |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
10 sty 00:03
morgos: dziekuje
10 sty 00:05
Anna:
10 sty 00:05