Określ dla jakich wartości x spełnione jest równanie
Kujon: Określ dla jakich wartości x spełnione jest równanie 2sin2x = sinx.
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = 2sin2x oraz g(x)= sinx dla x∊[0,2π].
Prosze pilnie o pomoc. Dziękuję z góry
20 paź 23:57
PW: Już dzisiaj nie zdążę.
Lewa strona równania jest liczbą większą od 1 (wyjątek stanowią te x, dla których sin2x = 0).
21 paź 00:07
Kujon: Dziś zdążysz , dopiero nastał nowy dzionek
21 paź 00:34
5-latek: Wpisalem do wolframa .
Jednak nie moj poziom (wychodza xsy zespolone
21 paź 01:23