matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości parametru a
Berta:
x−a
Dla jakich wartości parametru a funkcja określona wzorem f(x)=
ma miejsce zerowe
x+3
większe od 3? Witam. Prosze o pomoc.
20 paź 23:13
Omikron:
D=R−{−3} f(x)=0 ⇔ L=0 x
0
−a=0 x
0
=a x
0
>3 a>3
20 paź 23:25