matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarywmy
Meow:
Proszę o pomoc jak to rozwiązać : log
√
27
81 =
1
log
81
√
3
=
3
Ułamek jest w podstawie
20 paź 21:04
Adamm:
log
√
27
81=log
3
3/2
3
(3/2)*(8/3)
=8/3
1
log
81
√
3
=log
3
−1
3
−1*(−9/2)
= −9/2
3
20 paź 21:08