matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Werka:
ze zbioru 1,3,6,7,8,9,15,20,21 losujemy jedna liczbe oblicz ze losoowo wylosowana liczba jest nieparzysta lub podzielna przez 5
20 paź 19:49
Janek191:
A = { 1,3,7,9,15,20,21} I A I = 7 I Ω I = 9
20 paź 19:56