Prawdopodobieństwo
Werka:
W pudełku znajduje się 10 kul: 3 żółte 5 zielonych i 2 czerwone losujemy dwie kule oblicz ze
obie kule będą tego samego koloru
20 paź 19:48
20 paź 19:50
Werka: Jaki będzie wynik ?
20 paź 19:55
Werka: Bo ja policzyłam że Omega = 10
A że losujemy 2 kule to 2/10 = 1/5
20 paź 19:56
20 paź 19:56
20 paź 19:56
Werka: Czyli jaki będzie wynik?
20 paź 19:58
Janek191:
| | 10 ! | | 9*10 | |
= |
| = |
| = 45 |
| | 2* 8 ! | | 2 | |
20 paź 19:58
Janek191:
yht: podał wynik , ale musisz go obliczyc
20 paź 19:59
Werka: kurde wszystko mam źle ...
20 paź 20:00
Janek191:
n ! = 1*2* 3 * ... * ( n −1)*n
n ! − n silnia
20 paź 20:00
zzz: Pomoże mi ktoś rozwiązać nierównosc z modulem blagam? |x+1|/x ≤ 1
20 paź 20:11
zzz: prosze...
20 paź 20:11