matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna II rzędu funkcji
xXx:
Pochodna II rządu funkcji : f(x,y)=x
4
*y
3
⊂f
=4*x
3
*y
3
⊂x
⊂f
=3*y
2
*x
4
⊂x
⊂
2
f
=12*x
2
*y
3
⊂x
2
⊂
2
f
=6*y*x
4
⊂y
2
⊂f
⊂f
/
=12*y
2
*x
3
⊂x⊂y
⊂y⊂x
20 paź 19:22