przekształcenia wymiernych i niewymiernych
Tomiks: a5−a3+a2−1=a3(a2−1)+(a2−1)=(a3+1)(a2−1)
dalej do jedynek dodajemy potęgi i rozkładamy na więcej nawiasów ,ale odpowiedź mi zgodna z
książką nie wychodzi , mógłby ktoś pomóc ?
20 paź 18:58
Jack: jaka jest odp. z ksiazki?
(a3+1)(a2−1) = (a+1)(a2−a+1)(a−1)(a+1) = (a+1)2(a−1)(a2−a+1)
20 paź 19:00
Jack: PS
Na przyszlosc nie spamuj tyloma postami, bo to od razu zniecheca zeby pomoc.
20 paź 19:01
Tomiks: Spam nie specjalnie , problem z łączem internetowym , wybaczcie ..
Jednak ja robiłem błąd w zapisie , dziękuje
20 paź 19:07