matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory
Esgath:
Dane sa¸ ~u = [1,−2], w~ = [−1,5]. Oblicz: a) ~u·w~ ~ to ta strzałeczka
20 paź 18:57
Adamm:
=1*(−1)+(−2)*5=−11
20 paź 18:58
Esgath:
Tak po prostu >.< ? Dzięki
20 paź 19:03