Oblicz całkę , gdzie krzywa ς :|z-1|=4 jest zorientowana ujemnie
Lolo: | | eiz | |
Oblicz całkę ∮ |
| *dz , gdzie krzywa ς  z−1|=4 jest zorientowana ujemnie. |
| | (z2−∏2) | |
Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć. Nie mogę znaleźć odpowiednuch materiałów
20 paź 18:00
Lolo: ?
20 paź 18:07
jc:
Podstaw z=1+e−it i całkuj. t ∊[0,2π]. dz = −i e−it dt.
20 paź 18:57
jc: Popraw, z=1+4e−it, dz = − 4 i e−it.
20 paź 18:59
jc: Właściwie to ie wiem, kiedy mamy orientację ujemną. Jak nie tak, to weź it zamiast −it.
20 paź 19:00