matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pliss o szybkie rozwiązanie zadania będę wdzięczna
anabell :
Rozwiąż graficzne i algebraicznie układ równań : w klamerce 4x −2y = −16 3x − y = −6
20 paź 17:40
Adamm:
4x−2y−2(3x−y)=−16−2(−6) −2x=−4 x=2 y=12
20 paź 17:48
anabell :
dzięki
20 paź 17:54