matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
lp:
2
3
Rozwiązuje pewnie zadanie i doszedłem do tego momentu :
*3
x
=
*2
x
3
2
i teraz nie wiem co mam zamienić
20 paź 16:20
lp:
Podzielić przez 2
x
..
20 paź 16:22
Janek191:
2
3
*3
x
=
*2
x
/ : 2
x
3
2
2
3
3
3
*(
)
x
=
/ *
3
2
2
2
3
3
(
)
x
= (
)
2
2
2
x = 2 ====
20 paź 18:49