planimetria
Tomek a Tomek :
Jak obliczyć długość boku AH w trójkącie równoramienny?
kąt AOH = 45 stopni
wysokość = 1
AH =
?
20 paź 13:09
Tomek a Tomek : wiem, że mogę przybliżoną wartość.. bo kąt równy jest 22,5 ale muszę dokładną
20 paź 13:10
20 paź 13:12
Janek191:
więc
| 2 tg 22,5 o | |
tg 45o = 1 = |
| |
| 1 − ( tg 22,5o)2 | |
Oblicz tg 22,5
o
20 paź 13:15
Janek191:
Ma wyjść
tg 22,5o = √2 − 1
20 paź 13:16
5-latek : Jeszce proscie mozna obliczyc ze wzoru
20 paź 13:48
5-latek: Byla sobie żabka mała co zawsze niczego nie kumała
20 paź 13:57
5-latek: Nie bede olwijal w bawelne i powiem ze tak
Nie bede Ci pial ale ja ten wzor wyprowadzalem w 1975r . (dawno nie ?
TY osobiscie teraz masz tyle mozliwosci sprawdzenia tego ze glowa boli (roznych nauczycieli
internetowych
np matemaks , piedu.pl ,Mr Ciupi (tego polecam bo ten tlumaczy jak chlop krowie na rowie.
Przeciez jestes madrym chlopcem to dlaczego udajesz debila i chces zeby cie tak wszyscy
traktowali ?
A moze jest odwortnie i to ty traktujesz nas jak debili ?
Przeciez wiesz ze sin22,5 czy cos 22,5 czy tg i ctg22,5
o to nie beda dokladne wartosci jak
np sin90
o
Dlazcego piszsesz ze musza byc dokladne a nie przyblizone?
Byc moze spotkamy sie na forum powiedzmy za 10 lat i wtedy Ty bedziesz odpisywal na takie
posty jak twoje ,
MIno wszystko zycze powodzenia
20 paź 14:18
Mila:
Ten komentarz o" kumaniu" pisał maciu.
20 paź 17:36
Omikron: Milu, nie masz możliwości zablokowania macia?
20 paź 17:43
5-latek: Dzien dobry
Milu Pozdrawiam
Ja sie domyslilem ze to maciu . Jednak mam caly czas taka nadzieje ze moze zrozumie ze robi
zle
Pewnie sie tylko popisuje .
Nawet jak ladnie poprosi i naprawde nie wie to mu wyprowadze te wzory (tak jak niedawno
odpisalem Munkowi
chociaz bylo duzo pisania .
20 paź 17:49
Mila:
Zadanie wpisał kto inny, maciu podszywał się pod Tomka.
20 paź 17:58
5-latek: mam inne zdanie o tym Milu gdyz przed napisaniem postu 14:18 sprawdzilem o co pytal juz
nieraz .
To juz Milu jest w tej chwili najmniej wazne .
20 paź 18:07