Programowanie w C
dzikair: Treść zadania:
Napisz program zamieniający miejscami wartości zmiennych całkowitych x oraz y wczytanych z
klawiatury. Należy wczytać liczby, wyświetlić je, zamienić wartości i wyswietlić ponownie.
Mój kod:
#include <stdio.h>
int main ()
{
float x;
float y;
printf(" Prosze wpisac wartosc x: ");
scanf("\f",&x);
printf("\n Prosze wpisac wartosc y: ");
scanf("\f",&y);
printf("\n Wybrane przez ciebie wartosci wynosza: \n x=%f
y=%f",x,y);
printf("\n Po zamianie miejscami wybrane przez ciebie wartosci wynosza: \n x=%f ^
y=%f",y,x);
return 0;
}
Co zepsułem, co nie działa?