matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granic ciągów pilne
Ewaneka :
oblicz granice podanych ciągów. 1) an=−n
5
+3n−1 2) an=1/n 3 an=1/n
3
4) an=2n/−n+1
19 paź 22:57
Janek191:
1) lim a
n
= −
∞
n→
∞
2) lim a
n
= 0 n→
∞
c) lim a
n
= 0 n→
∞
d) lim d
n
= − 2 n→
∞
20 paź 13:34