matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica jednostronna w punkcie
Endrju:
−1
Oblicz granice jednostronne w punkcie: f(x) =
, x = 2
(x − 2)
2
19 paź 22:02
Adamm:
−1
lim f(x) = [
] = −
∞
0
+
19 paź 22:03
Adamm:
0
+
będzie zawsze ponieważ w mianowniku jest kwadrat
19 paź 22:03